-
آرشیو :
نسخه بهار1397
-
نوع مقاله :
-
شناسه دیجیتال (DOI) :
-
کد پذیرش :
-
موضوع :
- نویسنده/گان : غلامرضا مرادی
-
چکیده :
در این تحقیق تجزیه وتحلیل ساختار واثر آنومری به وسیله مایکروویو اسپکتروسکوپی وسکوپی وروش های آغازین مورد بررسی قرار گرفته است. مثال های فراوان در شیمی کربوهیدرات ها نشان می دهد که قند های پیرانوزی با گروه های الکترون کشنده مثل هالوژن یا آلکوسی در C-1 معمولاً در حالتی پایدارترند که استخلاف در موقعیت محدودی باشد . این تمایل تنها به کربوهیدارت ها محدود نمی شود بلکه روی سیستم های حلقوی ساده تر مثل تترا هیدرو پیران های 2- استخلافی نیز مشاهده می شود .این پدیده به عنوان اثر آنومری شناخته می شود زیرا شامل استخلاف در موقعیت آنومری در حلقه های پیرانوزی کربوهیدرات ها می شود . بزرگی اثر آنومری به ماهیت استخلاف بستگی دارد و با افزایش ثابت های دی الکتریک حلال از شدت آن کاسته می شود . چند عامل ساختاری به عنوان علل محتمل بر اثر آنومری در نظر گرفته شده است در حیطه پیوند ظرفیتی می توان تشخیص داد که میان پیوند های قطبی در کربن آنومری در صورت بندی استوایی یک دافعه دوقطبی – دو قطبی وجود دارد . این دافعه دو قطبی – دو قطبی در صورت بندی محوری کاهش می یابد و این عامل احتمالاً در وابستگی اثر آنومری به حلال سهم دارد . از دیدگاه اوربیتال مولکولی ، اثر آنومری به عنوان نتیجه ای از برهمکنش میان الکترون های جفت تنها روی اکسیژن پیرامون اوربیتال مربوط به پیوند با استخلاف اکترونگاتیو C-2 توصیف می شود . هر دو نتایج محاسبه ای و تجربی پیشنهاد دهنده این است که Meo-oz یک معادله هندسی را ترجیح می دهد ، حالت را به چرخش به شکل گیری گروه Meo حساس می باشد . اختلاف در مرکز آنومریک وجود دارد که از اثر اسکو – آنومر یک که در آلکین پیرانوساید و اکثراً در آلکین پیرانوساید چرخه ای مشاهده می شود .
-
کلید واژه :
-
Title :
-
Abstract :
-
key words :
-
مراجع :
- صفحات : 32-39
-
دانلود اصل مقاله