بررسی خاصیت آنتی اکسیدانی برخی از آب میوه های تجاری رایج مورد استفاده در ایران
- آرشیو : نسخه پاییز 1398
- نوع مقاله :
- شناسه دیجیتال (DOI) : 10.6084/m9.figshare.11617557
- کد پذیرش :
- موضوع : موضوعی تعریف نشده!
- نویسنده/گان : سمانه علی نیا اسبویی، مهدی زمانی، مرتضی جباری
-
چکیده :
آنتی اکسیدان ها مواد سلامت بخشی هستند که فرآیند اکسیداسیون را با مهار زنجیره های پلیمریزاسیون که به وسیله رادیکال های آزاد و سایر واکنش های اکسیدکننده آغاز می شود، به تأخیر می اندازند. قهوه، چای، دم نوش های گیاهی و آب میوه ها، نوشیدنی های سالم رایج در بسیاری از نقاط جهان هستند که خواص آنتی اکسیدانی آنها در سال های اخیر به طور وسیع مورد توجه قرار گرفته است. با توجه به اینکه مصرف سرانه آب میوه های تجاری در ایران به سرعت رو به افزایش است، این مطالعه با هدف مقایسۀ فعالیت آنتیاکسیدانی برخی از این آب میوه ها (با نشان تجاری و طعم های مختلف)، به کمک آزمون DPPH و از طریق طیف سنجی UV-Vis انجام شد. آزمون ظرفیت ربایندگی رادیکال DPPH یک آزمایش طیف سنجی بر اساس ربایندگی رادیکال 2-2- دی فنیل-1- پیکریل هیدرازین (DPPH) است. DPPH یک رادیکال پایدار است که حداکثر جذب UV-Vis را در حوالی 517 نانومتر در حلال متانول نشان می دهد. هنگامی که این ترکیب در یک بستر پروتون دهنده مانند آنتی اکسیدان (مثلا آب میوه) قرار می گیرد، شدت جذب آن کاهش می یابد. در این مطالعه خاصیت آنتی اکسیدانی آب میوه ها بر اساس درصد فعالیت ربایندگی رادیکالی (RSA) مورد مقایسه قرار گرفت. بر اساس نتایج به دست آمده، بیشترین خصلت ربایندگی رادیکال در آب میوه هایی که میوۀ آنها رنگی تر هستند مثل آلبالو، انار و انگور قرمز مشاهده گردید و کمترین مقدار آن در آب میوه هایی مثل انبه، مخلوط چندمیوه و سیب-موز دیده شد. این نتیجه، در تمامی نشان های تجاری مورد مطالعه مشاهده گردید. همچنین خاصیت آنتی اکسیدانی آب میوه های سن ایچ در مقایسه با سایر نشان های تجاری، قابل توجه تر بود. - کلید واژه : فعالیت آنتی اکسیدانی، آب میوه های تجاری، رادیکال آزاد، آزمون DPPH.
- Title :
-
Abstract :
-
key words :
-
مراجع :
- صفحات : 10-20
- دانلود اصل مقاله ( 1,021.83 KB )